بازدید:14482 بروزرسانی: 29-07-1403
عنوان کتاب: مباني مهندسی فرآوري مواد غذایی |
علم صنايع غذايى به مجموعهاى از علوم و فنون اطلاق مىشود كه كيفيت فيزيكى، شيميايى و بيولوژيكى محصولات كشاورزى اعم از گياهى و دامى را از لحاظ تبديل و نگهدارى مورد توجه قرار میدهد و فرایند جمعآورى، عملآورى، تبديل، تكميل و نگهدارى و حملونقل اين محصولات را بررسی میکند. مهندسی صنایع غذایی به جنبههای تولید مواد غذایی و چگونگی فراوري آن میپردازد. یکی از مهمترین بخشهای این علم بررسی پدیدههای مهندسیای همچون انتقال حرارت، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، انتقال جرم، پدیدههای انتقال، اصول اولیه در طرحریزی و طراحی سیستمهای مختلف فرآورش غذایی، خصوصیات مختلف مواد غذایی، محاسبات و بررسی عملیات واحدهای مختلف است. امروزه کتابهایی برای بررسی این پدیدههای مهم تألیف شده است که هرکدام از آنها ارزشمند و مفیدند؛ بااینحال نیاز به کتابی که سرفصلهای دروس مهندسی صنایع غذایی 1 و 2 دوره کارشناسی و درس اصول مهندسی صنایع غذایی پیشرفته (3)، پدیدههای انتقال، در دوره کارشناسی ارشد را بهصورت یکجا پوشش دهد، احساس میشد؛ کتابی که علاوه بر تأمین این نیاز با پیوستگی مطالب و بخشبندی مناسب خود بتواند راهنمای خوبی برای همه دانشجویان، صنعتگران، محققان و اساتید بزرگوار باشد. در کتاب حاضر سعی شده است با زبانی ساده و با حفظ پیوستگی، اطلاعاتی جامع و مفید در حوزه مهندسی صنعت غذا ارائه شود. این کتاب مشتمل بر 5 بخشِ مقدمات و کلیات، مکانیک سیالات، ترمودینامیک و انتقال حرارت، نيز انتقال جرم و ضمائم است و تلاش شده در 16 فصل بیشتر مباحث مهندسی صنایع غذایی پوشش داده شود. کتاب حاضر برای اساتید، دانشجویان و محققان رشتههای مهندسی صنایعغذایی، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی بیوسیستم قابلاستفاده است. علیرغم دقت فراوان و صرف وقت زیاد در نگارش کتاب حاضر، بنده بر این باورم که همانند سایر کتابها، این کتاب نیز میتواند با پیشنهادهای خوانندگان محترم و اساتید گرانقدر پربارتر شود. خواهشمند است با ارائۀ نظرها و نيز نقدهايو ارزشمند خود، ما را در تحقق این امر یاری فرمایید. |